Waar VERTROUWEN ontbreekt, is een POGING om het over de INHOUD eens te worden bij VOORBAAT tot MISLUKKEN gedoemd… 

Auteur: 

 • Eddy
EDDIS
17/09/20

De leer van het boeddhisme over menselijke relaties:

 1. Voel je niet slecht omdat sommige mensen je alleen herinneren wanneer ze je nodig hebben. Voel me bevoorrecht om de kaars in hun gedachten te zijn die brandt als ze geesten in het donker hebben.
 2. Er zal altijd iemand in je leven zijn die je niet goed behandelt. Bedank hem want het maakt je sterker.
 3. Als iemand je verkeerd behandelt, onthoud: Er is iets mis met hem, niet met jou. Gezonde mensen maken elkaar niet kapot.
 4. Als het pijn doet, kijk dan. Het leven probeert je iets te leren.
 5. Er zijn drie oplossingen voor alle problemen: accepteren, veranderen of loslaten. Als je het niet kunt accepteren, verander dan. Als je het niet kunt veranderen, laat het dan los.
 6. Laat mensen over je oordelen. Laat ze je mis begrijpen. Laat ze roddelen over je. Wat ze van je vinden is niet jouw probleem. Hun mening zal je rekeningen niet betalen. Dus blijf aardig, houd volhoudend en wees een vrije persoonlijkheid, ongeacht wat ze zeggen of doen, twijfel nooit aan je waardigheid en de schoonheid van de waarheid. Blijf stralen en laat haters haten.
 7. Het maakt niet uit hoe geleerd, getalenteerd, cool of rijk je denkt te zijn, zoals je anderen behandelt zal uiteindelijk alles over je zeggen. Eerlijkheid is alles.
 8. Hoe minder je erom geeft wat mensen van je denken, hoe gelukkiger je zult zijn.
 9. Stilte is het beste antwoord op degenen die je woorden niet waarderen.
 10. Als je gelooft dat alles de schuld van een ander is, zul je veel lijden. Wanneer je begrijpt dat alles bij jou begint, zul je rust en vreugde vinden.
 11. Waar er geen respect is, is er geen liefde.
 12. Relaties sterven nooit een natuurlijke dood. Ze worden gedood door ego, afwijzing en houding.

Bron: Andrès Wolf (via Dirk Hauwaerts zijn facebook)

Aantal keer bekeken

103