Het PROBLEEM is NIET dat er PROBLEMEN zijn. Het probleem is DENKEN dat problemen een probleem is… 

Auteur: 

  • Theodore Rubin
EDDIS
20/11/18

Cijfer 3,6

De Vlaming heeft gemiddeld 3,6 vertrouwenspersonen, wijst een studie bij 1000 Vlamingen in opdracht van de Vlaamse Vereniging voor Geestelijke Gezondheid (VVGG) uit.
7% zegt bij niemand terecht te kunnen. Mensen die meer dan gemiddeld actief zijn op sociale media of in het verenigingsleven hebben 4,4 vertrouwenspersonen.
Hoe actiever op sociale media, hoe groter dan weer het aandeel mensen dat zich eenzaam voelt.

Maar er is ook goed nieuws: 92% omschrijft zichzelf als iemand die klaarstaat om anderen te helpen. 86% zegt zich daar beter door te voelen en 76% put er zelfs kracht  uit.

Hulp vragen is heel andere koek. Niet minder dan 60% van de ondervraagden geeft aan dat ze niet gemakkelijk hulp vraagt aan derden, 45% voelt zich zelfs schuldig als ze het toch doet. Dat staat in schril contrast met de driekwart die aangeven dat ze de voorbije maand nochtans wel behoefte hadden aan een luisterend oor.

Veerkracht is een doorslaggevende factor in deze, Aldus de VVGG. Vlamingen geven zichzelf daarop gemiddeld een score van 7 op 10. Wie zichzelf een lagere score geeft, heeft sterker het gevoel er alleen voor te staan.
(bron: Psychologie Magazine)

Aantal keer bekeken

199