Rita van der Weck-Capitein

Je enneatype voorbij

Het enneagram heeft de laatste jaren bekendheid verworven als een populair psychologisch model, waarmee u een diepgaand inzicht in uw eigen drijfveren en die van anderen kunt krijgen. Toch is inzicht alléén vaak niet genoeg om te veranderen en u te bevrijden van beperkende gedragspatronen.

Enneasleutels

Jezelf beter leren kennen is een belangrijk doel van het enneagram. Maar ook een ander beter leren begrijpen is belangrijk, zowel op het werk als privé. Wat je kunt ontdekken over het enneagramtype van een ander en over je eigen type om het leven te verbeteren voor jou en de mensen om je heen, kun je lezen in dit boek. Het gaat in op vragen als: Waarom klikt het met de een wel en met de ander niet? Wat triggert jouw irritatie? Hoe kun je omgaan met ‘lastige’ mensen en waarom ervaar je ze eigenlijk als lastig?

Het enneagramspel

Het enneagram is van oorsprong een spiritueel ontwikkelingsmodel. Het model beschijft negen persoonlijkheidstypen en hun onderlinge interacties. Hoewel het enneagram al eeuwenoud is, is het Enneagramspel het eerste spel dat op dit model gebaseerd is. Het primaire doel van het spel is het vergroten van zelfkennis: wat zijn mijn sterke en zwakke kanten, waarom doe ik wat ik doe? Een ander belangrijk doel is de mensen om je heen te leren begrijpen zoals zij zichzelf begrijpen.

Abonneren op RSS - Rita van der Weck-Capitein