Een slechte INSTELLING is de grootste handicap die er bestaat… 

Auteur: 

  • Scott Hamilton (saxofonist)
EDDIS
15/01/14

Een staaltje zien, horen en voelen over het hebben van een JUISTE INSTELLING, kijk en lees dan even dit verhaal !

'Als we tevreden kunnen zijn met wie we zijn, zullen de pestkoppen altijd verliezen'

De Amerikaanse Lizzie Velasquez heeft een zeldzame aandoening waardoor ze geen gram bijkomt, ook al eet ze zo’n zestig kleine maaltijden per dag. Ongeveer een jaar geleden dook er een filmpje op YouTube op waarin ze ‘de lelijkste vrouw ter wereld’ wordt genoemd. En nu heeft de 24-jarige vrouw daarop gereageerd.

Eind december gaf Velasquez - die amper 29 kilogram weegt - een lezing voor de non-profitorganisatie TEDx in het Texaanse Austin. Daarin legde ze onder meer uit wat haar ziekte inhoudt en hoe ze erin slaagde om de negatieve reacties van virtuele pestkoppen te negeren.

Haar aanpak? Ambitieus zijn en veel waarde hechten aan wat ze zelf denkt.

Ze bewees ook dat ze over een gezonde dosis humor en zelfrelativeringsvermogen beschikt. ‘Als iemand gemeen is in de sportschool, dan ga ik er naartoe en zeg ik dat ik een bepaald programma heb gevolgd en dat het heel goed heeft gewerkt’, zei ze in haar speech. Ze gaf de aanwezigen een belangrijke levensles mee: ‘Als we tevreden kunnen zijn met wie we zijn, zullen de pestkoppen altijd verliezen. Mijn doelen en successen en niet mijn uiterlijk hebben van me gemaakt wie ik ben. Meer informatie over deze moedige vrouw: www.aboutlizzie.com

Aantal keer bekeken

2300