Alleen hij is een volledig mens, die veel gereisd heeft, die de vorm van zijn gedachten en van zijn  leven
twintigmaal veranderd heeft…

Auteur: 

  • Alphonse de Lamartine
EDDY
08/08/13

Beste mensen

Omdat we al langer droomde om eens een reis te maken maar Azië, hebben we (Jacqueline en ik) bewust gekozen om  eerste kennismaking te maken naar MALEISIE !  Maleisië is immers een goede mix van diverse Aziaten, van culturen, godsdiensten , van natuur,  enz.. (en het voordeel deel is dat men er ook Engels spreekt)

Omdat we gekozen hebben voor een rondreis, was het voor het eerst – in 10 jaar - onmogelijk om  onze  dagelijkse spreukenmails te versturen…   Maar géén zorg - voor hen die dit gemist hebben -vanaf vandaag starten we er terug mee.

Voor de nieuwsgierigen onder jullie!

Van Amsterdam naar Kuala Lumpur is het zo’n 12.30 uur vliegen. Qua tijd is Kuala Lumpur zo’n 6 uur voor op ons. Zowel het heen als terugvliegen geeft wel wat jetlag en daar hebben we nu een beetje last van … o;)

Onze rondreis begon in Kuala Lumpur (de hoofdstad en luchthaven) om dan dadelijk door te reizen naar het oudste  “het regenwoud in de wereld” nl. de  Taman Negara.  Dus na 12.30 uur vliegen, 4.30 uur in de auto reizen en bijna 3 uur in een bootje waren we in dit mooie regenwoud.
of dit vermoeiend was dit is wel duidelijk hé..

Van TAMAN Negara gingen we terug naar Kuala Lumpur (van de jungle, naar een andere jungle nl. de grote stad) Om dan daarna door te reizen naar de Cameron Highlands , zeg maar de bergen van Maleisië met de grote thee plantages. Na dit verhaal ging het dan naar het eiland Penang om dan naar de prachtige kust te gaan van Langkawi .  Het huisje hieronder

Is van een lokale bewoner aan de kust van Langkawi. Wat architecturale kunstwerkje hé !   

Vermoeiend is zo’n rondreis wel maar wat en wie je allemaal tegenkomt, wat je  ziet, voelt, hoort, beleefd, en meemaakt … maakt het allemaal de moeite waard. Het is zeker een aanrader !  
Van elke plaats zal ik deze week (tussen meer dan 1.100 foto’s)  Er één paar uitkiezen …  Ok

Nog een fijne werkdag aan iedereen .. Groetjes  Eddy 

Aantal keer bekeken

1447