Geduld is het vermogen je motor stationair te laten draaien wanneer je hem het liefst verschrikkelijk op zijn staart zou willen trappen…

Auteur: 

  • onbekend
EDDIS
25/05/05

De ongelooflijke kracht van focus

Stelt u zich de volgende situatie eens voor: Een topvoetballer verschijnt op de dag van de allesbeslissende wedstrijd al om zeven uur ’s ochtends in het stadion. Hij begint met het maaien van het gras en het kalken van de lijnen. Als het veld er tiptop bijligt, duikt hij in het materiaalhok. Hij controleert of alle ballen op de juiste spanning zijn. En zo gaat het de hele dag door. Hij bemoeit zich met van alles en nog wat. Het klinkt niet erg geloofwaardig. En toch is dat precies wat veel managers en ondernemers doen. Ze houden zich bezig met zaken waar ze zich beter niet mee zouden bemoeien.

In plaats daarvan zouden er beter aan doen om zich te concentreren op de dingen waar ze werkelijk het verschil kunnen maken. Want dat is de gouden formule voor succes in het leven:

Doe uitsluitend dingen waar u goed in bent. Daarin ligt uw grootste meerwaarde. Het zijn deze eigenschappen die u het beste kunt verzilveren.

Aantal keer bekeken

1099