Ik heb één steen en jij hebt er ook één. Als we ruilen, hebben we op het einde van de rit elk één steen. Ik heb één idee en jij hebt er ook één. Als we ruilen, hebben we op het einde van de rit elk twee ideeën

Auteur: 

  • Chinees spreekwoord

Ingezonden door: 

Rosita
EDDIS
18/04/05

Ouderenmanagement kan bedrijven straks veel geld besparen

30 maart 2005 - Ouderenmanagement is niet populair en sexy, maar wel erg belangrijk om in de nabije toekomst problemen te voorkomen. Van de vergrijzing is nu nog weinig merkbaar, maar straks is bijna de helft van de werknemers ouder dan 50.

Het opzetten van serieus seniorenmanagement bespaart bedrijven straks hoge verzuimkosten en afvloeiingsregelingen. Daarbij gaat het al snel om duizenden euro's onnodige kosten per jaar.

Routineklusjes
Ongeveer driekwart van de managers doet momenteel niets aan maatwerk voor oudere werknemers. Veel organisaties zullen de neiging hebben ouderen met routineklusjes bezig te houden en geen opleidingskosten meer voor hen te maken. Dat is erg onverstandig omdat het gevaar op hoger ziekteverzuim of zelfs (gedeeltelijke) afkeuring zeer groot is. Werkgevers draaien volledig op voor die kosten.

Plan van aanpak
Ouderenbeleid bestaat globaal genomen uit drie stappen: analyse, punten toekennen en plan van aanpak. Bij het plan van aanpak zijn de belangrijkste punten: arbeidsduur, arbeidsbelasting en kennis

Aantal keer bekeken

948