Elk CONFLICT is een VRAAG om VERBINDING

Auteur: 

  • Francine ten Hoedt
EDDIS
08/08/23

Feiten zijn oordeelloos.

Feiten zijn vervellend als ze niet passen in het beeld dat je hebt of in het plaatje dat je wilt schetsen. Wat is er dan fijner dan roepen, zoals de oud president van de Verenigde Staten Donald Trump nog steeds doet, dat (sommige) “feiten” nepnieuws zijn? Onze hersenen nemen nieuws dat in ons straatje past nu eenmaal serieuzer dan feiten die niet stroken met ons wereldbeeld. Zo blijven we comfortabel in onze eigen bubbel.

Als je het niet prettig vindt om op Trump te lijken, begin dan vandaag eens te twijfelen aan je eigen AANNAMES. Er zullen ongetwijfeld een paar tussen zitten waar je niet goed of helemaal niet over hebt nagedacht. Weet je wat … schrijf eens en aanname op een post-it en hang die op een plek waar iedereen hem kan zien en nodig anderen uit om mee te doen.

Neem bijvoorbeeld de veelgehoorde uitspraak: ‘Non-verbale communicatie is meer dan 80% van de totale communicatie.’ En is dat altijd zo?

  • Hoe zit dat dan met blinden?
  • Waarom zou je dan nog andere talen leren?
  • Communiceren dove en slechthorende mensen dan beter dan mensen die over al hun zintuigen beschikken?
  • Waarom werd Stephen Hawking dan wel begrepen

    En nu we hebben juist hebben over Stephen Hawking. Heb je ooit de prachtige film “The Theory of Everything” ***** gezien (zeker, zeker zien). De film is gebaseerd op de memoires Travelling to Infinity: My Life with Stephen, waarin Jane Hawking vertelt over haar huwelijk met wetenschapper Stephen Hawking. De hoofdrollen worden prachtig vertolkt door Eddie Redmayne en Felicity Jones. De titel van de film verwijst naar de theorie van alles.

  • (10) The Theory of Everything trailer - nu in de bioscoop - YouTube

Hoeveel NEPNIEUWS kun jij genereren… kun je adsorberen?

Belangrijk!  Er zijn 4 stappen die je bij een ‘conflict’ best doorloopt en de eerste stap is duidelijk krijgen wat nu juist “de feiten” zijn in deze kwestie… en niet de aannames, veronderstellingen, vooronderstellingen…    

Aantal keer bekeken

536